Danes je eno tistih juter, ko sem se že zbudila tečna. Vstala sem ob petih zjutraj, ker se je moj malček odločil, da ima dovolj spanca, čeprav bi potreboval še vsaj dve uri. In, ko se on odloči, da ne bo več spal to pomeni, da ne bova spala več niti jaz in Jaka.

Celo jutro se je sprevrglo v en velik kaos. Eno samo Maxovo histerično kričanje za vsako stvar ali pa kar tako. Kar tako, ker je prezgodaj vstal. Nisem jutranji človek. To sem ugotovila v zadnjem letu. Ugotovila sem, da mi zjutraj paše v miru vstat brez nepotrebne drame. A so taka jutra ob malčku kdaj pa kdaj preprosto neizogibna.

Ko sva se končno odpravila od doma sem do avta prišla popolnoma prepotena. Ne, nisem med vsem kaosom še telovadila, le tako zelo sem celo jutro nadzirala svoje odzive, da ne bi enostavno eksplodirala. Prisežem, da sem bila na meji, da se mi odpelje.

Med vožnjo sem razmišljala. Svet blogerk. Večina jih svoje življenje prikazuje popolno. Neverjetno lepe, srečne in nasmejane slike, nore destinacije in en sam velik užitek. Čeprav je moje poslanstvo, da vam, ki ste prav tako preproste mamice in ženske prikažem, da niste same in, da se vse spopadamo z enakimi težavami se ob pregledu svojega instagrama ujamem ob srečnih, nasmejanih slikah.

Veš mamica, tudi naši otroci so velikokrat obupni.

Tudi same smo velikokrat na robu živčnega zloma.

Tudi me zakričimo.

Tudi me se zjokamo od samega obupa.

Tudi naši otroci počnejo neumnosti in tudi me se ukvarjamo z vprašanjem kaj počnemo narobe, da se naši otroci kdaj obnašajo kot se.

Tudi me si kdaj želimo, da bi bile čisto same.

Tudi me imamo dovolj.

Tudi me se močno kregamo s svojimi partnerji.

Tudi me se počutimo jezne, nemočne, razočarane in žalostne kdaj zaradi otrok, drugič zaradi partnerja, tretjič zaradi ljudi, ki so okrog nas.

Tudi me preklinjamo.

Tudi me smo slabe volje in jezne brez razloga.

Tudi me vstajamo z podočnjaki do kolen in skuštrane kot, da še v življenju nismo videle glavnika.

Tudi nam se zgodi, da se je pred tisto super srečno sliko iz izleta skrival velik prepir. Pa na to niti ne pomisliš, ker smo vsi tako zelo srečni.

Tudi me nimamo vsak dan tako zelo veliko potrpljenja kot zgleda na prvi pogled.

Tudi me nismo srečne in uspešne 24/7. Marsikaj nam gre narobe, pa tega nihče ne želi pokazati navzen.

Ne sekiraj se, če nimaš niti ene res dobre slike svojega otroka, ker jih imamo me za tisto eno dobro, ki jo objavimo na instagramu 100 slabih.

Tudi me smo preproste, ranljive ženske, ki se trudijo po svojih najboljših močeh, da bi bile uspešne in zadovoljne ženske, odlične partnerke in še bolje mame.

Smo ženske enake kot ti. Le, da mogoče to dejstvo ob pogledu na naše super pridne, nasmejane otroke, našo super kožo brez napak, na ves naš prosti čas in izlete pogosto pozabiš.

Naše objave so iskrene. Naše slike sreče in hvaležnosti so iskrene. Le, da se včasih za vsem tem skriva kakšen prepir, slaba volja ali pa brezvoljnost, da bi sploh kaj objavil.

Tako pač je. Smo samo ljudje kot vi le, da svoje življenje delimo z vami, ker si vsaka blogerka želi, da bi s svojimi izkušnjami in zgodbo pomagala čim več mamicam in ljudem okrog njih.

Prijava na novice

Prijava na novice

Želiš biti redno obveščena o novih vsebinah? Prijavi se na naše novičke. Obljubim, da ne bom smetila tvoj nabiralnik.

Uspešno ste se prijavili. Hvala!