Trend mlade mamice

Oh kako zelo se časi spreminjajo, kajne? Včasih je bilo nekaj popolno normalnega, če si se poročila in imela otroke mlada. Do pred kratkim je bila družba polna predsodkov. Pred sabo je enostavno postavila zid in prepričanje, da se je nad mladimi mamami potrebno zgražati. Ne vem kako je s tem pri porokah, ker tam še nisem, kar pa se tiče otrok mislim, da imam prav. 

Veste kaj opažam? Da je družba postaja vedno bolj odprta do tistih punc in parov, ki otročka imajo. In še bolj pomembeno dejstvo- vedno več je tistih, ki si otroka želijo mladi. Jaaaaaaa, top! 

Nekaj dni nazaj sem dobila zasebno sporočilo mlade punce, ki jo je zanimalo kaj si mislim o mladih mamicah, o tem kdaj je sploh pravi čas za otročka, kaj otrok sploh zahteva in tako naprej. 

*Vse napisano od tukaj naprej je izključno MOJE mnenje.* 

Prvo kot prvo, mlade mamice smo za moje pojme ZAKON! Razpon med leti, ki določajo mlado mamico, je ogromen. Za moje pojme se začne nekje pri 17.,18. letih, do kje pa sega, si vsak razlaga po svoje. A jaz se trenutno bolj osredotočam na (bodoče) mamice med 17. in 22. letom.

Letos bom dopolnila 22. let. Priznam, da če se Max ne bi zgodil, se za otročka verjetno še kar nekaj let ne bi odločila. Tako pač je. Sem pa danes neskončno hvaležna in srečna, da se mi je zgodil ta mali čudež. Rada sem mamica. Kaj pa si mislim o želji po vlogi mamice v mladih letih? 

Ena stvar je, da se ti otroček “zgodi”. Takrat si vržen v situacijo, ko se enostavno moraš odločiti, ali boš postal starš ali ne. To je odločitev posameznice in je v vsakem primeru pravilna. V taki situaciji ne glede na starost, pač postaneš starš nenačrtovano. In mimogrede, za moje pojme so nenačrtovane stvari najlepše. 

Druga stvar pa je načrtna nosečnost. Kot sem že omenila zgoraj, se sama pri na primer 18.letih ne bi odločila za dojenčka, ker se preprosto nisem počutila dovolj zrele. Zavedati se je treba dejstva, da je za dojenčka potrebno poskrbeti. Oblačilca, voziček, plenice, robčki, mogoče adaptirano mleko, flaške, dudice, in še miiiiljon drugih malenkosti. Otrok JE strošek. Imeti otroka, ker si ga želiš, pa mu ne moreš nuditi pogojev za preprosto življenje je enostavno nespametno. Kaj otrok kot dojenček potrebuje najbolj? Srečne, potrpežljive starše, ki so predani svoji nalogi. Poznam mlado mamico Melito Ivano, ki je danes stara 19 let in ima dobro leto starega sinčka. Otročka sta si s fantom želela, in je čudovita, predana mamica, ki ima sama pri sebi stvari razčiščene. A marsikatera ni taka. Veliko si jih želi otročka, v resnici pa se ne zaveda, kaj otrok prinese. To ni samo smeh, veselje in radost. Je tudi močno preizkušanje tvoje potrpežljivosti in psihične stabilnosti. Je jok, skrb, nervoza, utrujenost. 

Draga (nekoč) bodoča mlada mamica, če si mlajša in razmišljaš o tem, da si ustvariš družino, dobro premisli ZAKAJ si ga želiš, če se ZAVEDAŠ kaj vse pride z dojenčkom v paketu, če MU LAHKO nudiš vse kar bo potreboval, kot otrok, ki ga boš preživljala vsaj do 18.leta, sta se pripravljena ODPOVEDATI zabavi, ZAMENJATI prioritete… Predvsem pa razmisli, če STA VIDVA dovolj zrela, da postaneta starša. 

Če se ti zgodi, da zanosiš, kljub temu, da si mogoče v tistem trenutku tega ne želiš, pa se ne ustraši! Vedno obstaja pot in ljudje, ki priskočijo na pomoč. Včasih se na začetku situacija zdi, kot da iz nje ni izhoda, a je. Ni lepšega od trenutka, ko svoje bitje prvič dobiš v naročje.

V katerem koli primeru že, bodoče mlade mamice, SREČNO!❤️


Xoxo, Neya❤️


2 thoughts on “Trend mlade mamice

  1. ❤ Zelo všeč objava. Sama sem se poročila ko sem bila stara 20 in še danes, 3 leta kasneje poslušam, ooo si pa mlada in poročena, ko jim povem da sem že tri leta pa itak vsi na rit padejo. 😛 Otročka še nimava, dobro leto pa že želiva zanosti. Ravno zaradi tega, ker pri nekaterih traja pa sem vesela, da sva si oba zaželela otročička mlada in sva tako pod malo majnšim stresom, ker se zavedava da še imava čas.

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s